پاسخ به شایعات ماهی تیلاپیا

41NUAOZsfkLمدتی است که در مورد ماهی تیلاپیا شایعات و حرف و حدیث های زیادی از گوشه و کنار شنیده می شود که هیچ سند علمی ندارد و این بار ادعا می شود که پرورش دهندگان، جهت رشد این ماهی از هورمون و آنتی بیوتیک زیادی استفاده می کنند که جذب گوشت این ماهی شده و چون میزان اسید چرب امگا ۳ این ماهی پایین و توازنی میان امگا ۳ و امگا ۶ این ماهی وجود ندارد، سبب ناباروری مردان و مشکلاتی چون آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می شود. این ها شایعاتی می باشد که بعضی از افراد به دلیل به خطر افتادن منافع شخصی خود آن را پخش کرده اند در زیر به آنها پاسخ داده خواهد شد

این ادعاها را  دکتر آراسب دباغ مقدم متخصص علوم و صنایع غذایی مورد بررسی و تحلیل قرار داده و گفت: علت استفاده از هورمون در ماهی تیلاپیا، به جهت تغییر جنسیت این ماهی به جنس نر است، زیرا در این نوع ماهی، جنس نر نسبت به ماده سریعتر رشد کرده و زودتر به وزن فروش می رسد. این بدین معنی نیست که ماهی نر آن فقط خوراکی نیست که در بعضی شایعات آمده است بدلیل تولید انبوه و اقتصادی نر سازی در ماهی و هر نوع پرورش مانند مرغداری ها پرورش یک نوع ( نر یا ماده ) رواج دارد

به گفته دکتر آراسب دباغ مقدم این هورمون به طور معمول در اولین روز خارج شدن ماهی از تخم -که هنوز جنسیت مشخصی ندارد- استفاده می شود و اثرات آن تا ۳۴ هفته بعد که زمان فروش ماهی بالغ است از بین می رود و اثرات سوئی بر سلامت افراد ندارد.

این متخصص صنایع غذایی تصریح کرد: استفاده از آنتی بیوتیک منحصر به ماهی تیلاپیا نیست و در پرورش انبوه هر موجود زنده ای که احتمال بیماری بالا می رود، برای درمان و گاهی پیشگیری،‌ از آنتی بیوتیک استفاده می شود.لازم به ذکر است که ماهی تیلاپیا چون ماهی مقاومی است نیاز به آنتی بیوتیک زیاد مانند سایر ماهی های پرورشی مانند سالمون و قزل آلا و حتی کپور ندارد

دکتر دباغ مقدم با اشاره به اینکه تیلاپیاهایی که اصولی و درست تغذیه شده باشند، از مقادیر مناسب امگا ۳ برخوردارند گفت: مقدار امگا ۳ تیلاپیا از برخی انواع آبزیان مانند میگو بیشتر، اما از ماهی تن و سالمون کمتر است و ادعای بروز ناباروری در مردان و ابتلا به بیماری های دیگر با مصرف این ماهی فاقد مستندات است.و شایعه ایی بیش نیست

این متخصص در پاسخ به این ادعا که آیا کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده می شود گفت: تیلاپیا یک ماهی گیاهخوار است و تقریبا در تمام استخرهای پرورش ماهیان گیاهخوار، از کود برای بارور کردن خاک استخر و رشد جلبک ها و پلانکتون ها استفاده می شود. مانند پرورش کپور و هر ماهی دیگر هر چند ممکن است به صورت اتفاقی، ماهی ها پوزه ای هم به کودها بزند، اما معنی آن استفاده از کود نیست.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد: برای این که از تنوع مواد مغذی موجود در ماهی ها بهره مند شویم و کمتر در تیررس مشکلات بهداشتی و ایمنی آبزیان باشیم، بهتر است تنوع در مصرف ماهی را رعایت کنیم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CLOSE
CLOSE
error: Content is protected !!