مخالفت محیط زیست تولید ماهی تیلاپیا مبنای علمی ندارد

tilapia-02رئیس موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور گفت:متاسفانه اطلاعات غیر علمی و غیر واقعی در خصوص پرورش و مصرف ماهی تیلاپیا به جامه القا می شود که هیچ  مبنای علمی ندارد.
محمود پورکاظمی در گفتگو با خبرنگار تجارت نیوز با اشاره به انتشار برخی مطالب در خصوص مضر بودن مصرف ماهی تیلاپیا برای بدن انسان،گفت: در حال حاضر ماهی تیلاپیا در 140 کشور دنیا از جمله آمریکا،انگلیس،فرانسه،کانادا،استرالیا،بلژیک و… در سطح گسترده ای تولید و پرورش داده می شود.
پور کاظمی با بیان اینکه هم اکنون در کشورهای همجوار ما نظیر عراق،افغانستان،ترکیه،کویت،عمان،پاکستان و حتی روسیه ،ماهی تیلاپیا با مقادیر بالا در حال تولید است،اظهار داشت: هزینه پرورش ماهی تیلاپیا  بسیار پایین است و از طرف دیگر ارزش کیفی این ماهی به دلیل اینکه از چربی پایین (حدود 2 درصد) برخوردار است،بالامی باشد.
وی ادامه داد: توجه به پرورش ماهی تیلاپیا در کشور ما از سال 1387 آغاز شد که گونه هایی از این ماهی برای تحقیق و تولید آزمایشی از کشور اندونزی وارد ایران شد.
به گفته رئیس موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور ،تحقیقاتی که تاکنون بر روی ماهی تیلاپیا انجام شده و می شود،حاکی از آن است که پرورش این ماهی نه صدمه ای به محیط زیست می زند و نه مصرف آن برای انسان مضر است.
وی افزود: در حالی در کشور ما نسبت به پرورش و تولید ماهی تیلاپیا موضع گیری و مقاومت می شود که سالیانه 12 هزار تن فیله این ماهی با هزینه 20 میلیون دلار وارد کشور می شود.
این مقام مسئول در موسسه علوم شیلاتی با تاکید بر اینکه در پرورش ماهی یاد شده،از آنتی بیوتیک استفاده نمی شود،تصریح کرد:هزینه پرورش یک کیلو ماهی تیلاپیا 4 هزار تومان است که این امر موجب می شود قیمت آن در بازار مصرف نیز به مراتب کمتر از انواع ماهی های دیگر باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان تولید  سالیانه ماهی تیلاپیا در جهان،4.2 میلیون تن است،گفت:در حال حاضر سرانه مصرف ماهی در کشور به ازای هر نفر 8 کیلو است که بالابردن این میزان سرانه،به خوبی می تواند از طریق پرورش  و عرضه ماهی تیلاپیا که ماهی ارزانی است،محقق شود.
پور کاظمی در پاسخ به این پرسش که علت مخالفت سازمان محیط زیست نسب به پرورش ماهی تیلاپیا در کشور چه چیزی می تواند باشد در حالی که سازمان شیلات با ارائه مداراک مستدل علمی،نسبت به مفید بودن تولید و مصرف این ماهی اطلاع رسانی کرده است،اظهار داشت: این پرسشی است که بایداز  مسئولان محیط زیست پرسید که چطور ممکن است  پرورش  و مصرف ماهی تیلاپیا در ایران مضر باشد ولی در 140 کشور دنیا مضر نباشد؟
به گفته رئیس موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور وظیفه مسئولان و کارشناسان در جامعه این است که اطلاعات درست بر مبنای دلایل علمی به مردم ارائه داد،نه اینکه بدون ارائه مستدلات علمی ،اطلاعات خلافواقع به افکار عمومی القا کرد.
وی افزود:در حال حاضر تولید انواع آبزی در ایران کمی بیش از یک میلیون تن است،که چنانچه پرورش ماهی تیلاپیا در 10 مزرعه در نقاط مختلف کشور صورت گیرد به سادگی می توان میزات تولید ماهی در کشور را به 2 میلیون تن ارتقا دادکه این مهم به معنای این است که سرانه مصرف  ماهی هر ایرانی را از 8 کیلو به 19 کیلو رساند.
به گفته پور کاظمی  پرورش ماهی تیلاپیا به لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است چرا که  می توان در مزرعه 2 هکتاری با ورود 6 لیتر در ثانیه آب 2 هزار تن ماهی تولید کرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CLOSE
CLOSE
error: Content is protected !!