تیلاپیا دومین ماهی پرورشی جهان بعد از کپور ماهیان

پرورش تیلاپیاماهی تیلاپیا در جهان مانند ایران طرفداران زیادی دارد به گونه ای که این ماهی لذیذ و پر خاصیت را دومین ماهی جهان معرفی می کنند ، اما متاسفانه بعضی از خبر گزاری های بزرگ که دستی در واردات یا تولید قزل آلا دارند شاید این مسئله را نمی خواهند انتشار دهند اما با کمی جستجو در سایت های خارجی به این مهم پی خواهیم برد. در حال حاضر ماهی تیلاپیا بعد از کپور ماهیان دومین ماهی پرورشی در دنیا است که کشورهایی مثل آمریکا ، روسیه ، و ایران بزرگترین وارد کننده آنها می باشند که آمریکا لتوانسته با تولید این ماهی در داخل حجم واردات آن را کم کمند ولی همچنان واردات این ماهی در ایران وجود دارد تولید این ماهی در ایران ناچیز است به گونه ای که بر اساس آمار گمرک تا پایان دی ماه امسال 7200 تن ماهی تیلاپیای فیله منجمد به ارزش 32 میلیون و 200 هزار دلار به کشور وارد شده که از نظر وزنی 179.78 درصد و از نظر ارزشی 235.72 درصد نسبت به 10 ماهه سال گذشته رشد داشته است.
سال گذشته حدود 12 هزار تن ماهی تیلاپیا به کشور وارد شد و پیش‌بینی می‌شود واردات این ماهی تا پایان امسال به حدود 20 هزار تن برسد.  جالبتر اینکه قیمت تیلاپیای وارداتی نسبت به سال گذشته حدود 3000 تومان افزایش یافته اما واردات آن بیش از سه برابر شده است که نشان می‌دهد این گونه ماهی در سفره‌های ایرانیان جای خود را پیدا کرده است.

ظاهرا مسولین شیلات یک تصمیم جدی برای این تولید ماهی محبوب ندارند و تولید کنندگان داخلی و وارد کنندگان خبرهای کذب و بی اساس را هر روز در فضای مجازی نشر می دهند برخی ویژگی‌های تغذیه‌ای ماهی تیلاپیا در مقایسه با دیگر ماهیان پرورشی سازگارتر با محیط زیست است، از این روی آن را ماهی سبز نامیده اند. تیلاپیا پس از کپورماهی ها دومین ماهی پرورشی جهان است . فیله تیلاپیا وجه تمایزی با دیگر ماهیان دارد و آن این است که منبعی غنی از کارتنوئیدهاست که تاثیر مهمی در سلامت انسان دارد. با توجه به مقاومت تیلاپیا در برابر بیماری‌ها، سلامت فیله تیلاپیای پرورشی از نظر عدم کاربرد و نبودن باقیمانده‌های دارویی و شیمیایی برای مصرف انسانی بسیار قابل توجه است. مهم‌ترین شاخصه‌های پرورشی ماهیان تیلاپیا رشد سریع، مقاومت بالا در برابر طیف وسیعی از شرایط زیست محیطی، نیاز غذایی کم، مقاومت زیادی در برابر بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و انگلی نسبت به دیگر ماهیان پرورشی معمولی، تراکم‌پذیری و بازار مصرف بسیار خوب در اغلب کشورهای جهان و نیز ایران است.

Save

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CLOSE
CLOSE
error: Content is protected !!