تولید ماهی تیلاپیا نماد عینی اقتصاد مقاومتی

مولد ماهی تیلاپیابه گزارش حکیم مهر به نقل از شبکه  تحلیلگران  اقتصاد  مقاومتی، «نسرین  مشایی»  رئیس  نخستین  مرکز  تحقیقات  ملی  آبزیان  آب‌های  شور  واستادیار  پژوهشی  موسسه  تحقیقات  علوم  شیلات  کشور  در  بافق  در  مورد  ماهی  تیلاپیا  توضیحاتی  ارائه  داد  و  از  دلایل  مخالفت  ها  با  پرورش  این  ماهی  در  ایران  گفت.

رئیس  مرکز  تحقیقات  ملی  آبزیان  آب‌های  شور  کشور  در  مورد  اهمیت  تولید ماهی تیلاپیا  در  داخل  گفت : در  بحث  اقتصاد  مقاومتی،تولید تیلاپیا نماد  عینی  اقتصاد مقاومتی  در  فعالیت  های  کشاورزی  و  آبزی  پروری  است . متاسفانه  مخالفت  صرف  با  توسعه  این  صنعت،  کشور  را  از  این فرصت محروم  کرده  و  توسعه  زبرزمینی  را  تقویت  کرده  است  که  با  توسعه  پایدار  و  ملاحظات  محیط  زیستی  انطباق  ندارد.

وی  در  مورد  ویژگی  های  ماهی تیلاپیا گفت: تیلاپیا، دومین ماهی پرورشی  جهان  است  و   ۱۴۰  کشور  در  حال  تولید  و  پرورش  این  ماهی  هستند . عمده  ترین  دلیل  اقبال  و  توجه  کشورها به این ماهی  این  است  که  هزینه  های  تولیدش  به  نسبت  آبزیان دیگر به شدت  پایین  بوده  و  بازار  پسند  است.

مشایی  در  مورد  آمار  جهانی  مربوط  به  تولید  و  تجارت  این  ماهی  گفت : طبق  آمار  فائو  از  سال   ۲۰۱۲  تولید  جهانی  تیلاپیا  از  تولید  گوشت  گاو  جلو  افتاده  است . در  گزارش   ۲۰۱۴  فائو  ذکر  شده  است  که  ایران  نسبت  به  سال  قبل  واردات  فیله  تیلاپیا  را   ۱۷۱ % افزایش  داده  است.

وی  افزود : در  گزارش   ۲۰۱۵  فائو  نام  ایران  در  کنار  امریکا،  مکزیک  و  فلسطین  اشغالی  به  عنوان  چهار  کشوری  قرار  گرفته  است  که  واردات  فیله  تیلاپیا  را  افزایش  قابل  توجهی  داده  اند.

رئیس  مرکز  تحقیقات  ملی  آبزیان  آب‌های  شور  کشور  در  مورد  گونه  های  پرورشی  تیلاپیا  گفت : بیش  از   ۷۰  درصد  گونه  های  پرورشی  تیلاپیا  در  جهان  از  نوع  گونه  نیل  است  چون  بهترین  رشد،  تراکم  پذیری  و  تطابق  پذیری  را  دارد.

وی  افزود : در  کشور  ما  مرکز  تحقیقات  ملی  آبزیان  شور  از  سال   ۱۳۸۷،  شروع  به  واردات  این  ماهی  کرد  و  بیش  از   ۲۰  طرح  و  پروژه  روی  آن  انجام  دادیم  و  در  سال   ۹۰،  بیوتکنیک  چرخه  کامل  تولید  این  ماهی  از  تولید  بچه  ماهی  تا  مراحل  مختلف  پرورش  و  فناوری  های  نوین  در  این  زمینه  را  به  دست  آوردیم  و  برای  معرفی  به  بخش  خصوصی  آماده  کردیم.

نسرین  مشایی  خاطر  نشان  کرد : از  طرفی  واردات  فیله  تیلاپیا  هم  از  همان  سال  آغاز  شد  که  البته  سیاست  سازمان  شیلات  ایران  بود . با  عرضه  به  بازار،  مردم  نسبت  به  این  ماهی  اقبال  نشان  دادند  اما  متاسفانه  تولید  و  پرورش  تیلاپیا  مجوز  نمی  گیرد  چون  سازمان  محیط  زیست  با  تولید  و  پرورش  آن  در  کشور  مخالفت  می  کند.

وی  در  مورد  دلایل  مخالفت  با  تولید  و  پرورش  این  ماهی  گفت : چند  دلیل  را  ذکر  می  کنند  که  یکی  از  آن  ها  مهاجم  بودن  است . گونه  های  مهاجم  تعریف  شده  اند  و  گونه  ای  که  ما  در  مورد  آن  صحبت  می  کنیم،  تیلاپیای  نوع  نیل  است  که  در  لیست   ۱۰۰  گونه  مهاجم  ارائه  شده  توسط  IUCNنامی  از  آن  دیده  نمی  شود.

وی  افزود : تکنیک  های  تعریف  شده  برای  تولید  این  ماهی  وجود  دارد . ما  می  توانیم  در  پرورش  این  ماهی  از  روش  هایی  مثل  تک  جنس  سازی،  روش  های  متراکم  و  سیستم  های  بسته  استفاده  کنیم . بنابراین  نگرانی  بابت  پرورش  این  ماهی  وجود  ندارد . ضمن  اینکه   ۱۴۰  کشوردنیا  در  حال  پرورش  این  ماهی  هستند  و  دستورالعمل  های  بین  المللی  برای  تولید  تیلاپیا  وجود  دارد.

استادیار  پژوهشی  موسسه  تحقیقات  علوم  شیلات  کشور  در  مورد  بحث  های  مطرح  شده  در  مورد  ورود  این  ماهی  به  آب  های  خوزستان  گفت : به  نظر  من  یک  نوع  عوام  فریبی  است  که  به  طور  عام  می  گویند  تیلاپیا  وارد  منابع  آبی  خوزستان  شده  است . تیلاپیا  متعلق  به  یک  خانواده  است  که  بیش  از۱۶۰۰  نوع  گونه  مختلف  دارد

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CLOSE
CLOSE
error: Content is protected !!